856048.jpg

Tyyne Neponen haastoi oivan kirjoittamaan ne 7 asiaa, joten täältä pesee, huuhtelee ja linkoaa samaan hintaan.

1.Moottoriajoneuvot: Mikä tahansa, missä tahansa.

856064.jpg

Tällä hetkellä TOP5 1.ukin moottoripyörä,2.isin skootteri, 3. kaivurit, 4. ollin mönkijä 5.pertin traktori (olli ja pertti ovat naapurista)

2.Eläimet: Kaikista eniten oiva tykkää lampaista ja kanoista. en tiedä kuuluvatko omat koirat ja tyyne kategoriaan ystävät, luulen niin. Oiva on myös kova hoitamaan eläimiä..ruokkiminen on tosi pop. ja koirien sisälle ottaminen ulkoa onnistuu jo hienosti.

3.Rukous: Oiva rukoilee iltarukouksen, ja siihen sisältyy siunaukset kaikille tutuille, oiva luettelee sujuvasti nimiä. Myös ukin mopo, auto, isin skootteri, ponit, koirat ja degut kuuluvat siunattuihin. Ilme on asiaankuuluvan harras, silmät kiinni ja kädet ristissä.

4.Lukeminen: Oiva jaksaa lukea kirjoja ihan miten paljon vaan. Nyt on teholuennassa (luetaan ruokapöydässä syödessä) Antti leikkii. Oiva arvaa, mitä seuraavalla sivulla tapahtuu ja valitsee jo ennalta aukeamat, joita haluaa katsella. Koko kirjaa ei siis joka kerta enää tarvitse lukea.

5.Laulaminen: Oiva laulaa tai haluaa, että äiti laulaa, yleensä aina silloin kun ei lue.:) Lauluksi kelpaa lähes mikä tahansa, mutta useimmiten jossain vaiheessa pitää laulaa `hämä`, siis vanha kunnon hämähämähäkki, joka kiipeää langalle ja weelouweelou ugh, jota lapset lauloivat leirillä kesällä. Tänä aamuna saatiin uusi laulelma listoille, kun kuunneltiin Zen Cafeta, joka lauloi Harrista...`Harri on tehnyt, itsetään pellen, Harri on tööttööttööttööttööttööt´.

6.Puhuminen: Kun oppii jotakin uutta, sitä tekee koko ajan. Niinkun nyt vaikka puhe..Isoäiti kertoi kävelleensä oivan kanssa (oiva rattaissa) Loimaalla 7 km matkan, jonka aikana oiva oli hiljaa tasan kaksi kertaa. Nimittäin ne hetket, kun kävelytie meni sillan ali. Yleensä Oiva puhuu, kun on hereillä, mutta myös nukkuessaan usein. Mutta miks aina pitäis olla niin kamalan hiljaa. Ja jos on vaikka jonkun sylissä ja se ei kuuntele, voi vaikka nuolasta poskesta, varmasti ainakin äidin huomio on taattu. Nuolemisen jalon taidon on tainnut pikkukoira opettaa...:P

7.Sydämet: Oivan lempikuvio on sydän..Lempipaidassa on pieniä ruskeita sydämiä vaaleansinisellä pohjalla ja se on saatava kaapista päälle.Sydämet oiva myös huomaa aina, oli niitä missä tahansa. Isi olisi varmaan valinnut jotain miehekkäämpää, mutta äiti on tyytyväinen, kun lapsi ei ole mikään kovis..vaan ihan pehmo koko ukkeli.<3<3<3

856046.jpg