Ihan hulluna loilotti pikkulintunen metsässä, kun olin ponien luona. Loppuukohan linnunlaulu, jos lintuinfluenssa tulee Suomeen? Kun kai niillä on kurkku kipeänä myös...? Pitänee kysyä Eläinlääkäriltä, kun seuraavan kerran nähdään.

En tiedä, mitä laulua pikkulintu lauloi, mutta laitetaan sille pesäpönttö, joka Oivan kanssa tehtiin kerhossa. Oli ihan hyvä veto kerhonohjaajalta alkurukouksessa rukoilla varjelusta ohjaajien sormille, lapset saivat nimittäin itse naulata ja ohjaaja vain piti kiinni naulasta! Aika uhkarohkeaa, koska kerholaisista nuorimmat olivat 2,5 vuotta. Ohjaajien sormet varjeltuivat, mutta Oivan parhaan ystävän L:n sormeen osui vasara ja se vei Umppalumpalta naulaamishalun. Piti illalla vielä jutella, ettei L:lle varmaan kuinkaan käynyt.

Oiva on aika herkkä tuollaisille vahingoille. Mitenhän sen osaa kasvattaa..? On pelottavan tehokasta, kun lapseen toimii uhkailu "Älä koske tai menee sormet likaseksi/sattuu ja tulee varta" jne... ja se kaiken lisäksi tehoaa. Tulee käytettyä liian usein helpoksi havaittua keinoa. Vaikka oikeasti, en tiedä, vouhotetaanko nykyisin jo liikaa kasvatuksesta ja sitä tietä saadaan vanhemmat uskomaan, että lapselle parasta on tulla ammattilaisten kasvattamaksi ja normaalikotielämä on vain muutaman tunnin pakollinen päivittäinen paha (että enhän siinä ajassa ehdi lapsen kehitystä pilaamaan, enhän?).

Tänään ei ole hirveän hyvä päivä. Pohdin juuri ystävän blogin innoittamana, miten vaikea on saada hyvä mieli säilymään läpi koko päivän, kun pahalla mielellä ei siinä suhteessa ole mitään vaikeuksia. Jos menee hermot, kaikki ärsyttää koko päivän, mutta jos ilahtuu jostakin, se häviää ensimmäisen ärsytyksen tullessa vastaan. Minulla ainakin. Onkohan sillä jotakin tekemistä aivokemian kanssa...? Että ärsyyntymisen aiheuttamien aineiden hajoaminen kestää kauemmin kuin hyvän mielen? Onpas rasittavaa, kun ei tiedä termejä, eikä juuri älyä muutakaan ja miettii tuollaista silti. Jos ymmärsit ja tiedät vastauksen, kerro. Noh,päivän piriste on aamuaurinko, joten etsitään sellaista kuvaksi. 

1451724.jpg

Tule jo, kevät ja kesä!

(älä tule hirvikärpänen, pakollinen lisäys, anteeksi).