...jotta selviät ikävästä. Kävin eilen Vuokranantajan kanssa puutarhakaupassa ostamassa omenapuita. Kolme reipasta pientä puuta, jotka istutetaan tähtien käännyttyä oikeaan asentoon. (Tai maan lämmettyä riittävästi..) Tuttu Täti4H lupautui pyörähtämään ne istuttamassa, joten ihan minun varassa ei niiden elo ole. Onneksi voin opetella. Tuli meille myös muutama orvokki ja yksi kärhö, joka pääsee kiipeilemään pitkin lehtikuusen runkoa, jos Kuusiystävä päästää lapion juuriensa lähelle.

Keväällä iskee aina puutarhainnostus, vaikka en todella ole mikään luonnonlahjakkuus tällä saralla. Jotain kai on tehtävä, että selviää Pikkipokkisen jättämästä tyhjyydestä, joka täällä vallitsee.

Tänään jatkan eilistä hommaa ja leikkaan anteeksipyydellen loput marjapensaat.. Minua surettaa eläväisiä leikata, mutta ahneus iski ja haluan marjoja syksyllä. Riittää niistä linnuillekin joka tapauksessa..

Unelmieni puutarha on täynnä kasveja, joiden olo on vuosikymmenten aikana asettunut uomiinsa niin, että ihmisen kädenjälki näkyy mahdollisimman vähän. Puutarhakirja poropeukaloille sanoikin toisten viihtyvän vähän villimmässä puutarhassa. Ongelma on, että Isäntä ei. Isäntä haluaa siistin pihan, mikä on sama kuin hengetön. Minun pihani taas...no, se on naapurin painajainen.

Moottoroiduttyökoneet-inhoni kohdistuu myös ruohonleikkureihin, mutta looginen perusteluni ei ole vakuuttanut Isäntää. Mielestäni ruohon on ihan hyvä olla lyhyttä sieltä, missä kävellään, ja sen, missä kävellään,  näkee sieltä, missä ruoho pysyy lyhyenä? Eikö vain? Koska siellä kävellään, se lyhenee..daah? Ja muualla, siellä voi kasvaa, heinää ja niittykasveja, jotta siellä voi viihtyä myös perhosia. Ei, Isäntä haluaa pelipaikkoja. Mitä se meillä edes pelaa? Ei yhtään mitään, koska muutaman kilometrin päässä on piha, jossa asuu pelikavereita ja siellä on myös kenttä beachiä varten.

1534015.jpg

Eli, tällä hetkellä meidän pihamme on jaettu kahteen. Katsotaan mitä tapahtuu tämän kesän aikana. (Ei muuten ole mennyt läpi sekään, että jos olisi vuohia syömässä ruohoa, ei Isännän tarvitsisi vaivautua sitä leikkaamaan;)