Vähäinen lajituntemukseni on riittänyt viime aikoina joidenkin muuttajien tunnistamiseen. Pulmuset lehahtelevat ojanpientareilta ja töyhtöhyypät ovat tulleet. Tänään kuulin joutsenten huutoja! Annetaan siis talven mennä lepäämään, jotta jaksaa ensi kerralla paremmin (tämä kuva kuitenkin vielä, olkoonkin talvinen).

1429894.jpg

Kirjoitin juuri eläinsuojeluyhdistyksemme lehteen jutun mulesing-tekniikasta, jota käytetään villantuotannossa Australiassa. Lampaiden peräaukon ympäriltä leikataan nahkaa ja lihaa, koska arpeutuneeseen ihoon lihakärpästen on vaikeampi munia. Lihakärpästen toukat munista kuoriuduttuaan syövät nimensä mukaisesti lampaan lihaa ja aiheuttavat sen tuskallisen kuoleman. Vaihtoehtoisia menetelmiä on, mutta ne maksavat (liikaa) tuottajalle. Boikottiin siis merinotuotteet, joiden tuotannissa on käytetty moista menetelmää. Googlettamalla löytyy lisää tietoa sitä haluavalle. Voi oksennus ihmisen hienoutta, ahneutta ja ihmisyyttä.

Toivottavasti seuraava sukupolvi on viisastunut ja kaikenlaisista epäinhimillisistä tuotantotavoista ollaan päästy. Teen kaikkeni, että pojista kasvaisi kaikenmaailman hippiäisiä. Tähän asti näyttää hyvältä:) Pikkukoira näyttää aina kuvissa lasten kanssa (jos katsoo kameraan) yhtä kärsivältä.. kuitenkin sen on aina pakkauduttava syliin ja silmiin ja suuhun (silmiin ja suuhun tietenkin kielellä, jos ette ymmärtäneet..;)

1429910.jpg

Illalla mennään Umppalumpan kanssa kerhoon. Minua jännittää.